Natur

Naturen i kommunen er variert, fra høye fjell med stupbratte sider til slake daler, sletter og et fantastisk kystlandskap. Kommunen ligger langs ofotfjorden hvor båtopplevelser i den nordnorske sommeren kan gjennomføres hele døgnet. De mange fiskevannene med stor fin fisk byr på uforglemmelige natur- og fiskeopplevelser i den stille nordnorske sommernatten.

Strandvannet

Strandvannet friluftsområde i Bogen, hvor Strandvatnet er kjent som et godt røyevatn, med mange fine turmål i fjellområdene.

Innerst ved Strandvatnet -i Vassbotn finnes ei fin sandstrand, stor gapahuk og god bål/grillplass. Ellers er det mange kulturminner fra gruvedrift og kraftutbygging i området.

Lysløype langs turstien rundt Strandvatnet og på vinteren kjøres det opp skiløype langs denne.

Kart på kommunens hjemmeside

Evenesvika

Evenes består av mange spesielle naturperler.  Evenesvika er et populært utfartsmål for spesielt småbarnsfamilier – året rundt. Den langgrunne sandfjæra byr på oppvarmet badevann på sommeren, noe de yngste vet å sette stor pris på. Ellers finnes tilrettelagt område for pølsegrilling. Alt ligger til rette for trivelige timer i en lun vik med benker og parkeringsplass. Om dere trenger en pause fra strandlivet, er det fint å rusle i fjæra.

I umiddelbar nærhet til Evenes vika finner dere ærverdige Evenes kirke og prestegård. Kirken er bygd i herregårdsstil/ Biedermeier – et vakkert og særpreget byggverk.

I andre retningen finner vi Evenestangen med ruiner fra 2. verdenskrig og Steinkirka. Steinkirka er Evenes kommune sitt bidrag til Skulturlandskap Nordland. Skulpturen er fritt tilgjengelig for og omgivelsene rundt skulpturen er en del av kulturopplevelsen.